FiLim Ara

Ölü Ozanlar Derneği FilmiNi Direk İzle

Ölü ozanlar derneği filmi Dram Filmi türünde olup 1989 Amerikan yapımı bir filmdir..1950li yılların Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığıyüksek olan bir okuldur..Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavirlari okulu ögrenciler için sıkıcı bir yer haline getirmektedir..1989 senesinde 4 dalda Oscara aday olan Ölü Ozanlar Derneği filmini websitemizden izleyebilirsiniz..


Ölü ozanlar derneği filmini aşağıdan google playerleriyle izleyebilirsiniz..Film izledikten sonra yorum yazmayı ihmal etmeyiniz..


24 yorum:

zülfikar dedi ki...

bence bu film gerçek adaleti,disiplini ve yaşamayıbilmeyi anlatıyor;yeni nesile izletilmesini yansıtılanı anlatarak kavramalarını istiyorum.

Adsız dedi ki...

bu filmin kitabını okumuştum seneler önce..neden bukadar etkilendiğimi bi kez daha hatırladım..tüm gençlerin izlemesi gereken şahane ve öğretici bi film..ama önce kitabını okuyun derim..

Adsız dedi ki...

FİLM TEK KELİMEYLE MUHTEŞEM.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ HAYATIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU VE HAYATTA NE OLMAK İSTİYORSAK O OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEKTEDİR.

Adsız dedi ki...

bence bu film hayatta kimsenin söylediklerine bakmadan kendi hayallerine yürümeyi anlatıyor.Öğretmenlerinde hayat ile ilgili birşeyler bildiğini ve hayallerini bir kağıda dökmelerini söylüyor ve en sonunda öğrencilerde öğretmenin dediklerini asla unutmuyor.Film bence süperdi çok beğendim herkesin izlemesini tavsiye ederim :)

Adsız dedi ki...

hayat asla sahnelenemeycek oyunun sonsuz tekrarından ıbarettır. ben bunu hıssettım ızlerken

shane.. dedi ki...

bence bu film derslerin sadece sınavları geçebilmek için ezberden ibaret olmadığını derslerin amacı geçmişder alıp aynı yanlışları yapmamak ve yeni fikirler geliştirip her zaman hayata olumlu bir anlam kazandırmaya çalışmaktır...

Adsız dedi ki...

tek kelime ile hayallerimizin peşinden gitmeliyiz

Adsız dedi ki...

herkesin gittiği yoldan değil, gidilmemiş bir yoldan gitmeyi öğreten güzel bir film.thank you...

Adsız dedi ki...

10.sınıftaım bu film bizim kitapta geçiodu mecnuren izledik bu kdr beğeneceğimi tahmn edemedm gerçektn mükemmel

Adsız dedi ki...

9. sınıfta edebiyat hocamız bu filmi izlememizi ve her bir sahnesini kağıda yazammızı istemişti okdar kötü bir ödevdiki benim için tatilimin bu filme hacayacağım için hocama cok kzıyodum.filmi önce izledm deferimi aldım sonra ve ilk sahneden başladım adeta kitap yazar mış gibi .. şiirleri yazıp tekkra dinlyodum her izledğimde farklı bir anlam çıkartıyodum ve bunları birleştiridğimde filmin dahada güzel yanlarını görmeye başlamıştım ödevim cok güzel olmalıydı beni bu kadar etkiledkten sonra... herşeyi yazdım bitirdim sonra bir sayfa daha açtım bu filme hayranlığımı anlatan bir yazı yazdım. ödevlerimizi teslim ettk ve sınıfta otururken tahtaya çağırdı beni filmdeki aynı sahneyi yaptı gözlermi kapadım aklından geçenleri şiirsel söle dedi ve bikaç satırlıkta olsa güzle bi mısra sölemiştm:)açık ve net çok etkilemişti beni bu film bence herkes izlemeli ..

yudum dedi ki...

tek kelimeyle muhteşemdi...bir öğretmen olarak herkesin izlemesini tavsiye ediyorm

Adsız dedi ki...

bende kitabı var ve harika bişi bu

Adsız dedi ki...

harika bir film gercekten tum yeni nesile izletilmesi gereken bir sey. disiplin ortamı saglamak ile katı kurallar içerisine sıkıstırlan bi hayat apayrı bir kavram. her eğitimcinin bnun farkına varması lazım. yaşantımızı kendi hayallerimize göre devam ettirmeye calışmalıyız.

Adsız dedi ki...

ogretmen bir fenerdir. yolu degil yolları gösterir. ama sadece gitmesini bilene. Kendinizi kesfedin, kendi yolunuzu bulup o yolda ilerleyin... olü ozanlar dernegi üyesi bir edebiyat ögretmeni

Adsız dedi ki...

süper bi filmmm

Adsız dedi ki...

insanın beynine yüreğine yaptığı bir yolculuk bir başkaldırı. yönlendirilmek değilde seçenlekler sunulduğunda özgür irademizle kendi doğrularımızı şertlar ne olursa olsun savunabileceğimizi gerçekleştirebileceğimizi gösteren çok güzel bir yapıt...

Adsız dedi ki...

ben de seneler önce o zaman ki ilkokuldayken türkçe hocamın zorunlu önerisiyle kitabını alıp sınıfça okumuştuk hayatımdaki dönüm noktasındaki bir kitaptı o zamana kadar böyle bir kitap okumamıştım kitap okumayı çok severdim hala da çok severim ama şartlar kitap okumama izin vermiyor ders kitapları daha çok okuyorum şimdilik gerçekten herkese yani okumayı seven her insan için her kitap bir dönüm virajıdır hayata beynimize film kareleri oluşturur çok şanslı olduğuma inanıyorum bu yüzden teşekkür ederim hocam...

cakka dedi ki...

tam bir baş yapıt muhteşem bir film
Aynen böyle ufkumuzu açan ve çok şey borçlu olduğumuz bi hocamız vardı 7. sınıftayken. Bu filmle Sivas Behram Paşa İlköğretim okulu edebiyat öğretmeni sevgili hocam merhum Metin UYGUR'u gözlerim dolarak ve saygıyla anıyorum...Sanki bu filmle yeniden yaşadınız hocam toprağınız bol olsun Allah gani gani rahmet eylesin sizi hiç unutmayacağım...

Adsız dedi ki...

hayat bu kadar disipline yetecek kadar uzun değil sanırım. Eğer bu kadar uzun bir hayatımız olsaydı bir döneminde bu denli şiddetli disiplini denemek isterdim:)

Yaşasın özgürlük

Adsız dedi ki...

güzeldi özellikle sonu farklı bakış açısı:)

Adsız dedi ki...

ölmüş olduğumda hiç yaşamamış olduğumu hissetmemek için

Adsız dedi ki...

carpediem / hayatı kawrayarak yaşamak.. bundan sonra hayatımın her anını gerçekten anlayarak hissederk kawrayarak yaşamayı öğretti bu film bana ..başkalrının çizdiği hayatı değil, kendi isteklerim ,hedeflerim ,haylalrim doüğrultusunda yürümek ..iliklerine kadar yaşamak..

Adsız dedi ki...

çok beğendim tavsiye ederim arkadaşlığın önemini herkesin kendi mesleğini seçmesini anlatan çok güzel bir flim

Adsız dedi ki...

iyi ki edebiyat öğretmenim bu kitabı okumam için bana vermiş. filminide izleyince iyice pekişiyor. her zaman farklı olmak farklı düşünmek hayata farklı bakmak istemişseniz bu film tam size göre. ve inandığınız doğrulardan da asla vazgeçmemeniz gerektiğini anılyorsunuz.ve bir öğretmenin hayata farkıl gözle bakmamız için uğraştığı çabaları...